Ciuperci cu smantana si usturoi
PrinteazaCiuperci cu smantana si usturoi din: urechiuse (ciuperci), ceapă, usturoi, ulei, smântână, făină albă, lapte, sare, frunze de pătrunjel.
- 500 g urechiuse (ciuperci)
- 1 ceapă mare
- 3 căţei de usturoi
- 50 ml ulei
- 150 g smântână
- 1 lingură făină albă
- 100 ml lapte
- sare
- frunze de pătrunjel
Mod de preparare:
Speli urechiuşele în 2-3 ape, le scurgi bine şi le fierbi în apă clocotită cu sare. într-o cratiţă pui uleiul la încins şi căleşti ceapa şi usturoiul.
Apoi pui urechiuşele. Separat, amesteci făina cu laptele, după care adaugi compoziţia peste urechiuse şi le laşi să dea câteva clocote.
Potriveşti de sare, adaugi smântână şi mai laşi să dea un clocot. Presari pătrunjel verde.
Serveşti tocăniţa cu mămăliguţă.
Pofta buna!