Ciuperci cu smantana si usturoi

Printeaza

Ciuperci cu smantana si usturoi din: urechiuse (ciuperci), ceapă, usturoi, ulei, smântână, făină albă, lapte, sare, frunze de pătrunjel.

Ingrediente: Ciuperci cu smantana si usturoi

  • 500 g urechiuse (ciuperci)
  • 1 ceapă mare
  • 3 căţei de usturoi
  • 50 ml ulei
  • 150 g smântână
  • 1 lingură făină albă
  • 100 ml lapte
  • sare
  • frunze de pătrunjel

Mod de preparare:

Speli urechiuşele în 2-3 ape, le scurgi bine şi le fierbi în apă clocotită cu sare. într-o cratiţă pui uleiul la încins şi căleşti ceapa şi usturoiul.

Apoi pui urechiuşele. Separat, amesteci făina cu laptele, după care adaugi compoziţia peste urechiuse şi le laşi să dea câteva clo­cote.

Potriveşti de sare, adaugi smântână şi mai laşi să dea un clocot. Presari pătrunjel verde.

Serveşti tocăniţa cu mămăliguţă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.