Ciuperci cu smantana si verdeata

Printeaza

Ciuperci cu smantana si verdeata din: ciuperci, ulei sau unt, smantana, marar sau patrunjel, faina, sare, piper, branza.

Ingrediente:Ciuperci cu smantana si verdeata

  • 1/2 kg ciuperci
  • 2 linguri ulei (unt)
  • 1 cană smântână
  • 1 legătură mărar sau pătrunjel
  • 1/2 lingură făină
  • sare
  • opţional: piper măcinat
  • eventual: 1-2 linguri brânză rasă

 

Mod de preparare:

Ciupercile se spală, se curăţă şi se taie sau se rup în bucăţi mai mari (jumătăţi, sferturi). Se pun apoi într-o tigaie cu ulei să se înăbuşe. Se lasă să fiarbă în apa în care au lăsat-o până ce scade aproape de tot, iar ciupercile s-au muiat.

Atunci se adaugă smântână, se presară făina, se pune sarea (după gust) şi eventual piperul. Se mai lasă să fiarbă 1-2 minute, după care se iau de pe foc şi se presară mărarul tocat. Odată cu smântână se pot adăuga şi 1-2 linguri de brânză rasă şi tava (cratiţa) se mai pune la cuptor pentru circa 10 minute.

Dacă se folosesc ciuperci conservate, nu se mai trebuie fierte iniţial (fără smântână).

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.