Ciuperci cu sos alb si chili
PrinteazaCiuperci cu sos alb si chili din: ciuperci, smantana, usturoi, ardei iute, ceapa, praz, castraveti murati, ardei capia, vin, ulei de masline, sare, piper, oregano.
- 500 g ciuperci pleurotus
- 200 ml smântână
- doi căţei de usturoi
- o lingură cu fulgi de ardei iute
- o ceapă albă
- partea albă de la un fîr de praz
- doi castraveţi muraţi
- un ardei capia
- 250 ml vin alb sec
- 100 ml ulei de măsline
- sare
- piper
- oregano
Mod de preparare:
Ceapa şi prazul se curăţă, se toacă mărunt şi se călesc în jumătate din uleiul de măsline. Se adaugă ardeiul capia tocat mărunt, sare şi piper după gust şi puţin oregano. Se călesc până se înmoaie, se adaugă ciupercile tăiate julien, fulgii de ardei iute şi se continuă prăjirea până se înmoaie şi ciupercile.
Se scurge lichidul din cratiţă, se pune restul de ulei, se toarnă vinul alb şi se condimentează.
Se presară usturoiul curăţat tocat mărunt şi se lasă să scadă sosul format. Se ia cratiţa de pe foc, se lasă să se răcească puţin, se toarnă smântână, amestecându-se continuu cu o lingură ca să nu se formeze cocoloaşe. Se pune sosul în farfurii, se presară oregano tocat şi castraveţi muraţi tăiaţi cubuleţe şi se serveşte imediat.
Ciuperci cu sos alb si chili
Pofta buna!