Ciuperci cu sos alb
PrinteazaCiuperci cu sos alb
- 800 g ciuperci proaspete sau 2 cutii ciuperci din conservă
- 100 g nucă de caju
- 1 lingură făină
- 2-3 căţei de usturoi
- 3-4 linguri ulei
- 1 lingură vegeta
- condimente (cimbru, rozmarin)
- 1 legătură pătrunjel
- suc de lămâie (opţional)
Mod de preparare:
Ciupercile se curăţă, se spală, se taie feliuţe şi se pun la fiert în apă cu puţină sare. După ce au fiert bine, se scurg şi se înăbuşă în apă cu puţin ulei.
Separat, nucile caju, făina, usturoiul, vegeta şi condimentele se pun cu 2 căni de apă în blender pentru a obţine un sos.
Acest sos se pune peste ciuperci şi se mai fierb împreună 10 minute. Se garnisesc cu pătrunjel verde.
Poftă bună!