Ciuperci cu sos de lamaie
PrinteazaCiuperci cu sos de lamaie
- 2 kg ciuperci proaspete
- 200 ml ulei
- 50 ml vin
- 500 g ceapă
- 1 legătură verdeaţă
- piper
- sare
- sare de lămâie
Mod de preparare:
Cureţi ciupercile şi ceapa, tai ciupercile lamele şi ceapa mărunt, după care le prăjeşti împreună. Torni din când în când câte puţină apă şi vin, acoperi cratiţa şi laşi să se înăbuşe.
Când mâncarea este aproape gata, potriveşti gustul de sare, piper şi sare de lămâie, o mai laşi puţin pe foc, apoi o dai deoparte şi presari verdeaţa tocată. în loc de sare de lămâie, poţi pune 2-3 felii de lămâie.
Poftă bună!
Sa fac si eu ciuperci cu sos de lamaie. O sa alex ciuperci Pleurotus.