Ciuperci cu sos garam masala
PrinteazaCiuperci cu sos garam masala din: ciuperci, rosii in bulion, ceapa, ardei gras, porumb, pasta de ghimbir, usturoi, ardei iute, chili, garam masala, curcuma, ulei, sare, coriandru.
- 250 g ciuperci
- 250 g roşii în bulion cuburi
- 1 ceapă
- tăiată julien
- 1 ardei gras roşu, tăiat cuburi
- 100 g boabe porumb (conservă)
- 1/2 linguriţă pastă de ghimbir
- 4 căţei usturoi, zdrobiţi
- 1 ardei iute, tocat
- 1/2 linguriţă chili pulbere
- 1/2 linguriţă garam maşala
- 1/2 linguriţă curcuma, pudră
- 1 lingură de ulei
- sare
- coriandru tocat
Mod de preparare:
Tai ciupercile în 4, zdrobeşti usturoiul şi ghimbirul. Tai ceapa julien şi pregăteşti condimentele (chili, curcuma, garam maşala). Tai roşiile şi ardeiul gras cuburi, ardeiul iute şi coriandrul le toci mărunt. Torni uleiul în wok (sau tigaie obişnuită) şi-l laşi să se încingă la foc mediu.
Adaugi ceapa, o laşi să se rumenească, apoi pasta de ghimbir şi de usturoi, amesteci şi le laşi, împreună cu ceapa, încă 2 minute. Adaugi ardeiul iute, chili şi roşiile în bulion, amesteci şi laşi să fiarbă, la foc mic, 5 minute. Potriveşti de sare, adaugi curcuma şi garam maşala, amesteci, apoi adaugi ciupercile şi ardeiul gras.
Laşi să fiarbă, la foc mic, circa 10 minute, amestecând. După ce au fiert ciupercile, adaugi porumbul, 1/2 din coriandrul tocat, amesteci şi stingi focul.
Presari coriandru verde si servesti cu orez basmati.
Pofta buna!