Ciuperci cu sos si morcovi
PrinteazaCiuperci cu sos si morcovi din: morcovi, patrunjel, ceapa, otet, sare, piper, zahar, unt, faina, lamaie.
- 2 morcovi
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 2 cepe
- sare
- piper
- oţet
- 3 bucăţi de zahăr cubic
- 2 linguri de unt clarificat
- 2 linguri de făină
- zeama de la 1/2 de lămâie
- 200 g smântână
- 500 g ciuperci asortate
Mod de preparare:
Morcovii şi pătrunjelul se curăţă şi se taie fâşii. Ceapa se cojeşte şi se toacă mărunt.
Ceapa şi morcovii se fierb în puţină apă cu sare, piper şi câţiva stropi de oţet. Se lasă apoi la scurs, iar zeama se păstrează.
Bucăţile de pătrunjel se călesc împreună cu zahărul într-o lingură de unt clarificat, apoi se presară pe deasupra făina. Compoziţia se prăjeşte până când se închide la culoare.
Se toarnă zeama de la morcovi şi se dă totul în clocot. Sosul se asezonează cu zeamă de lămâie, apoi se înglobează smântână.
Ciupercile se curăţă cu o periuţă, se taie mărunt şi se prăjesc 8 minute în restul untului clarificat. La final, se amestecă ciupercile, legumele şi sosul. Acest preparat se potriveşte cu găluşte.
Ciuperci cu sos si morcovi
Pofta buna!