Ciuperci cu sos vinaigrette de lamaie
PrinteazaCiuperci cu sos vinaigrette de lamaie
Pentru ciuperci
- 12 ciuperci mari
- 100 ml ulei
- 25 g unt
- 1 leg. Busuioc pentru ornat
Pentru vinaigrette:
- 1/2 lamaie, coaja rasa si sucul
- 1 lingura otet
- 1 lingera capere mici
- 1 catel usturoi tocat marunt
- 2 linguri ulei
- 1 lingurita mustar
- 1 lamaie taiata bucati
Mod de preparare:
Pentru vinegreta se amesteca toate ingredientele, fara bucatile de lamaie. Apoi se adauga si acestea si se amesteca bine.
Se incalzeste gratarul. Se ung ciupercile pe o parte cu ulei. Se aseaza cu cupele in sus pe tava aragazului si se toarna 1 lingurita de ulei in fiecare. Se pune cate o bucatica de unt. Se asezoneaza.
Se frig 6-8 minute, pana ce devin aurii – se ung constant cu uleiul ramas. Se transfera in farfurii si se toarne deasupra vinegreta. Se orneaza cu frunze de busuioc.
Pofta buna!