Ciuperci cu ţelină
PrinteazaCiuperci cu ţelină din: telina, ciuperci, ceapa, ulei, rosii, vegeta, patrunjel, cimbru, foaie de dafin.
- 2 ţeline potrivite
- 500 g ciuperci
- 2 cepe
- 3-4 linguri ulei
- 1 kg roşii
- 1 lingură vegeta
- 1 legătură pătrunjel
- cimbru
- 1 foaie de dafin
Mod de preparare:
Ţelina proaspătă şi nu prea mare se curăţă de coajă, se taie în două pe lung, apoi fiecare jumătate, în feliuţe groase de 0,5-1 cm. Feliile se opăresc timp de 10 minute în apă clocotită cu sare, până se înmoaie. Se scot şi se lasă în strecurătoare la scurs.
Ceapa tocată mărunt se înăbuşă cu apă şi cu ulei. După ce s-a înăbuşit bine, se pun şi feliile de ţelină, se amestecă uşor şi se mai lasă puţin pe foc. După câteva clocote, se adaugă ciupercile care în prealabil au fost curăţate, spălate, tăiate feliuţe şi scurse, împreună cu puţină zeamă în care am opărit ţelina.
Când mâncarea este aproape gata, se adaugă sucul de roşii obţinut din roşii proaspete, foaia de dafin şi cimbru. Se mai dă în câteva clocote şi se pune verdeaţa tocată fin.
Poftă bună!