Ciuperci cu umplutură de legume
PrinteazaCiuperci cu umplutură de legume
Ingrediente:
- 300 g roşii cherry
- 2 dovlecei mici
- 12 ciuperci mari
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- 2 linguri ulei
- 250 g mozzarella
- sare
- piper
- cate 1/2 legătură busuioc şi cimbru
- 800 ml lapte
- 150 g mălai instant
- 2 linguri mascarpone
- nucşoară rasă
Mod de preparare:
Tăiaţi roşiile în patru, iar dovleceii bucăţi. Curăţaţi ciupercile, rupeţi-le codiţele şi tăiaţi-le mărunt, ca şi ceapa şi usturoiul. Incingeţi uleiul şi prăjiţi acolo pălăriile.
Aşezaţi-le apoi într-o formă de sufleu cu deschiderea în sus. Incingeţi cuptorul la 200°C. Tăiaţi mozzarella mărunt şi amestecaţi-o cu restul legumelor. Săraţi-le şi piperaţi-le.
Umpleţi pălăriile ciupercilor cu amestecul rezultat şi lăsaţi-le circa 20 de minute la cuptor.
Intre timp pregătiţi verdeaţa şi tocaţi-o. Daţi laptele în clocot, încorporaţi mălaiul instant şi pregătiţi mămăliga cu lapte, înainte de servire, încorporaţi verdeaţa şi mascarpone.
Condimentaţi totul cu sare, piper şi nucşoară. Serviţi ciupercile cu mămăliga.
Ciuperci cu umplutură de legume
Poftă bună!