Ciuperci cu usturoi si cimbru
PrinteazaCiuperci cu usturoi si cimbru din: ulei, ciuperci, usturoi, cimbru, vin, sare, piper.
- 1 lingură de ulei de măsline
- 2 căţei de usturoi, decojiţi şi tocaţi
- 200 g ciuperci
- 2 linguri de vin alb
- 1 lincuriţă de piure de roşii
- 1/2 linguriţă de frunze proaspete de cimbru şi altele pentru ornament
- sare şi piper negru măcinat
Mod de preparare:
Turnaţi uleiul de măsline în tigaie. Frigeţi uşor usturoiul în ulei timp de un minut, apoi adăugaţi ciupercile şi prăjiţi-le până când prind crustă.
Amestecaţi vinul şi piureul de roşii, apoi adăugaţi cimbrul şi condimentaţi cu sare şi piper. Lăsaţi pe foc 15-20 de minute, până când cea mai mare parte a sucurilor s-a evaporat, iar ciupercile au devenit suculente şi lucioase, fără să se îmbibe de tot.
Turnaţi amestecul într-o farfurie şi presăraţi câteva frunze proaspete de cimbru înainte de a-l servi.
Pofta buna!