Ciuperci cu usturoi si coriandru
PrinteazaCiuperci cu usturoi si coriandru din: seminte de susan, ardei iute, usturoi, ciuperci, faina de orez, faina de grau, coriandru, vin alb, sos teriyaki.
- 2 linguri seminte de susan alb prajite fara adaos de grasime
- 2 linguri seminte de susan negru
- 1 ardei iute rosu tocat
- 1 ardei iute verde tocat
- 2 catei de usturoi tocati
- 600 g ciuperci
- 7 linguri faina de orez
- 4 linguri faina de grau
- 1 praf usturoi uscat
- 1 praf coriandru macinat
- circa 200 ml vin alb
- ulei pentru friteuza
- sos teriyaki
Mod de preparare:
Se amestecă susanul cu ardei iute şi usturoi; se acoperă cu folie transparentă şi se dă la frigider. Se curăţă ciupercile şi se îndepărtează picioruşele. Pălăriile se taie felii groase de cca 7 mm.
Se amestecă cele 2 sor-timente de făină cu mirodenii; se toarnă încet vinul şi se amestecă până ia naştere un aluat mai gros.
Se încinge uleiul în friteuză sau într-o tigaie adâncă. Se trec ciupercile prin aluat şi se rumenesc, în porţii succesive. Se lasă să se scurgă pe prosoape de hârtie.
Se sărează puţin şi se presară amestecul de chilii; se toarnă sosul Teriyaki şi se serveşte împreună cu garnitură de orez.
Ciuperci cu usturoi si coriandru
Pofta buna!