Ciuperci cu usturoi si coriandru

Printeaza

Ciuperci cu usturoi si coriandru din: seminte de susan, ardei iute, usturoi, ciuperci, faina de orez, faina de grau, coriandru, vin alb, sos teriyaki.

Ingrediente:Ciuperci_cu_usturoi_si_coriandru

  • 2 linguri seminte de susan alb prajite fara adaos de grasime
  • 2 linguri seminte de susan negru
  • 1 ardei iute rosu tocat
  • 1 ardei iute verde tocat
  • 2 catei de usturoi tocati
  • 600 g ciuperci
  • 7 linguri faina de orez
  • 4 linguri faina de grau
  • 1 praf usturoi uscat
  • 1 praf coriandru macinat
  • circa 200 ml vin alb
  • ulei pentru friteuza
  • sos teriyaki

 

Mod de preparare:

Se amestecă susanul cu ardei iute şi usturoi; se acoperă cu folie transparentă şi se dă la frigider. Se curăţă ciupercile şi se îndepărtează picioruşele. Pălăriile se taie felii groase de cca 7 mm.

Se amestecă cele 2 sor-timente de făină cu mirodenii; se toarnă încet vinul şi se amestecă până ia naştere un aluat mai gros.

Se încinge uleiul în friteuză sau într-o tigaie adâncă. Se trec ciupercile prin aluat şi se rumenesc, în porţii succesive. Se lasă să se scurgă pe prosoape de hârtie.

Se sărează puţin şi se presară amestecul de chilii; se toarnă sosul Teriyaki şi se serveşte împreună cu garnitură de orez.

Ciuperci cu usturoi si coriandru

Ciuperci_cu_usturoi_si_coriandru

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.