Ciuperci cu vinete si ardei la gratar
PrinteazaCiuperci cu vinete si ardei la gratar din: ciuperci, vanata, ardei capia, ulei de masline, usturoi, otet de mere, cimbru.
- 4 ciuperci mari
- 1 vanata mare
- 2 ardei capia
pentru marinata:
- 100 ml ulei de masline
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 2 lingurite otet de mere
- 1 lingurita de cimbru sau oregano uscat
Mod de preparare:
Amestecă într-un castron mic toate ingredientele pentru marinadă. Indepărtează picioruşele de ciuperci şi nu decoji pălăriile! Taie vânătă în felii lungi şi subţiri, apoi crestează miezul în formă de zig-zag.
Pregăteşte un grătar cu cărbuni sau încinge o tigaie-grill. Unge legumele cu o parte din marinadă şi lasă-le pe grătar 5-10 minute, întorcându-le pe ambele părţi, până ce se înmoaie.
Mai unge-le cu marinadă şi în timp ce sunt pe grătar, şi din nou, înainte de a servi.
Ciuperci cu vinete si ardei la gratar
Pofta buna!
Perfecte pentru vara 😉