Chimion: Beneficii pentru sănătate, utilizări și rețete. Chimionul (Nigella sativa) este o plantă cu flori al cărei fruct este cunoscut sub denumirea de “sămânță de chimion” sau “cimbru negru”. Aceste semințe mici și negre au o lungă istorie de utilizare în scopuri culinare, medicinale și religioase. Iată o scurtă privire asupra istoriei chimionului: Originea: Chimionul […]
Ciuperci la cuptor cu mozzarella si cimbru
PrinteazaCiuperci la cuptor cu mozzarella si cimbru din: ciuperci, mozzarella, cimbru, ulei de masline extravirgin, sare de mare si piper negru macinat.
Ingrediente:
- 200 grame de ciuperci, taiat felii, pe lungime
- 150 grame de mozzarella, taiata cubulete
- frunzele de la un fir de cimbru proaspat
- ulei de masline extravirgin
- sare de mare si piper negru macinat
Mod de preparare:
Ciuperci la cuptor cu mozzarella si cimbru: Aveti nevoie de un platou sau vas de ceramica rezistent la caldura.
Asezati apoi pe acesta feliile de ciuperci taiate pe lungime. Pe deasupra asezati bucatelele de mozzarella si frunzulitele de cimbru.
Condimentati cu sare de mare si cu piper negru proaspat macinat, turnati putin ulei de masline, apoi bagati vasul in cuptorul preincalzit la 200 de grade.
Tineti-l 7-8 minute sau pana cand mozzarella se topeste si ciupercile devin usor maronii. La final serviti cu paine proaspata cu coaja crocanta.
Poftă bună!
Quiche Lorraine cu Ciuperci și Spanac – Rețetă delicioasă și sănătoasă
Quiche Lorraine cu Ciuperci și Spanac – Rețetă delicioasă și sănătoasă din: aluat pentru tarta, ciuperci, spanac, ceapa, branza de capra, oua, smantana, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 foaie de aluat pentru tartă (poate fi cumpărată sau făcută acasă) 200g ciuperci tăiate felii 150g spanac proaspăt sau congelat 1 ceapă mică, tocată […]
Incoming search terms:
- ciuperci la cuptor cu mozzarella