Ciuperci la cuptor
PrinteazaO reteta de ciuperci la cuptor din: ciuperci, ceapa, usturoi, fulgi de ovaz, ulei, rosii, ardei, sare, piper, cascaval, ulei de masline, salata verde, otet de vin, bulion, busuioc si zahar.
- 16 ciuperci mari
- 1 ceapă mică
- 2 căţei usturoi
- 60 g fulgi de ovăz
- 1 lingura ulei de gătit
- 2 rosii
- 1 ardei verde mic
- 1 lingurita sare
- piper
- 80 g cascaval
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 miez de salată verde
- 2 linguri oţet din vin
- 50 ml bulion
- 1 lingura busuioc uscat mărunţit
- 1 lingurita zahăr
Mod de preparare:
Se curăţă ciupercile si se scot cozile, care se taie mărunt. Se curăţă usturoiul si ceapa si se taie cubuleţe. Ciupercile tăiate, ceapa si usturoiul se călesc. Se adaugă fulgii de ovăz si se lasă la fiert.
Se adaugă ardeiul si rosiile, tăiate mărunt. Se pune sare si piper, după gust. Se lasă să se răcească, apoi se amestecă cu cașcaval ras, din care se mai păstrează puţin.
Se amestecă uleiul de măsline cu mirodeniile și se ung cu el cosuleţele de rosii. Se umplu cu orez si se presară deasupra restul de cascaval ras. Se dau la cuptor, într-un vas termorezistent, timp de 10-15 minute, la 190˚C. Se servesc cu salată verde.
Ciuperci la cuptor
Pofta buna!