Burger de Năut din: naut, ceapa, usturoi, morcov, faina, chimen, coriandru, boia, sare, piper, ulei, chifle, sosuri. Combinând proteinele vegetale din năut cu o varietate de legume, condimente și ierburi aromatice, acest burger vegetarian sau vegan este perfect pentru cei care doresc să se bucure de o masă sățioasă, fără a compromite gustul sau valoarea […]
Ciuperci cu felii de ou si smantana
PrinteazaCiuperci cu felii de ou si smantana din: ciuperci, ceapă, supă de came, unt, faină,smântână, ouă, lămâie, verdeaţă, sare.
Ingrediente:
- 250 g ciuperci
- 1 ceapă
- 1 cană supă de carne
- 2 linguri unt
- 1 linguriţă faină
- 1 cană smântână
- 4 ouă fierte tari
- 1/2 lămâie
- verdeaţă tocată
- sare
Mod de preparare:
Ciuperci cu felii de ou si smantana: curăţă ciupercile, se spală în mai multe ape reci şi se pun într-o cratiţă emailată împreună cu două linguri de unt şi un praf de sare.
acoperă cratiţa şi se lasă focul mic un sfert de oră, după care se adaugă supa de came şi se continuă fierberea.
După un sfert de oră, se adaugă smântână în care s-a desfăcut o linguriţă de faină şi verdeaţa tocată mămnt.
potriveşte de sare şi se mai fierb 10 minute, timp necesar să fiarbă faina.
Se stoarce zeama de la o jumătate de lămâie şi se stinge focul.
Ciupercile se răstoarnă pe un platou adânc, se înconjoară cu felii de ou fiert şi se servesc imediat.
Pofta buna!
Ceai de Coada-Calului cu Fenicul
Ceai de Coada-Calului cu Fenicul din: coada calului, seminte de fenicul, apa. Acest ceai aromatic, cu note subtile de anason datorate feniculului, nu numai că încântă simțurile, dar vine și cu un pachet complet de beneficii pentru sănătate. Coada-calului este apreciată pentru proprietățile sale diuretice și de remineralizare, în timp ce feniculul este un aliat de […]