Ciuperci cu ficăţei
PrinteazaCiuperci cu ficăţei din: ciuperci, ceapa, morcov, ulei, marar, patrunjel, sare, rosii, ficat de pasare, ardei gras, cartofi.
- 200 g ciuperci albe
- 1 ceapa
- 1 morcov
- ulei
- marar
- patrunjel
- sare
- 1 cutie rosii decojite sau bulion
- 4 bucati ficat de pasare
- 1 ardei gras rosu
- cartofi pentru piure
Mod de preparare:
Cureţi ciupercile de pieliţă, le speli şi le tai mărunt. Ceapa tocată şi morcovul ras le căleşti în apă cu ulei, timp de 10 minute, apoi adaugi ciupercile şi puţin ardei.
Fierbi ciupercile timp de 20 de minute, ca să-şi lase zeamă, apoi adaugi roşiile decojite, o ceaşcă de apă, mărar, pătrunjel şi sare.
Fierbi sosul timp de 30 de minute, într-o cratiţă cu capac, amestecând din când în când. Focul trebuie să fie încet. Cu 10 minute înainte de a fi gata, adaugi ficăţeii care au fost fierţi înainte şi tăiaţi în două.
Laşi să mai dea într-un clocot şi preparatul este gata. Consumi tocăniţa cu piure de cartofi.
Ciuperci cu ficăţei
Pofta buna!