Ciuperci fripte cu baghete umplute
PrinteazaCiuperci fripte cu baghete umplute din: ulei de masline extravirgin, usturoi, cimbru, rozmarin, sare, piper, ciuperci, suc de lamaie, baghete, unt, piper, patrunjel, ceapa verde, oregano, busuioc, usturoi.
ciuperci fripte:
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- 2 catei de usturoi pisati
- 2 lingurite cimbru tocat
- 2 lingurite ace de rozmarin tocate
- sare
- piper
- 500 g ciuperci champignon
- sucul de la 1 lamaie
baghete umplute:
- 4 minibaghete (100 g fiecare)
- 125 g unt moale
- piper
- sare
- 1 lingurita ulei de masline
- 3 linguri verdeata tocata (patrunjel, ceapa verde, oregano, busuioc)
- 1/2 lingurita usturoi pisat
Mod de preparare:
Se prepară ciupercile: se înglobează usturoiul şi verdeţurile în ulei, bătând cu telul. Se sărează şi se piperează.
Se freacă ciupercile cu un prosop umed si se ung cu ulei pe atoate partile.
Se asaza pe gratarul nu prea incins si se frig de jur-imprejur circa 8 minute, timp in care se intorc si se ung cu ulei.
Se transfera pe o farfurie si se stropesc cu suc de lamaie.
Se prepara baghetele: se cresteaza in doua, pe lung, fara a separa jumatatile.
Se amesteca untul cu piper, ulei si sare; se inglobeaza verdeata si usturoiul pisat; se aşază pe folie transparentă şi se modelează în formă de rulou.
Se lasă să se întărească în frigider. Untul aromat se taie felii subţiri, care se aşază în baghetă.
Se asamblează, se înfăşoară în folie de aluminiu şi se aşază pe marginea grătarului.
Baghetele coapte se servesc cu ciuperci fripte.
Ciuperci fripte cu baghete umplute
Pofta buna!