Ciuperci fripte cu baghete umplute

Printeaza

Ciuperci fripte cu baghete umplute din: ulei de masline extravirgin, usturoi, cimbru, rozmarin, sare, piper, ciuperci, suc de lamaie, baghete, unt, piper, patrunjel, ceapa verde, oregano, busuioc, usturoi.

Ingrediente:Ciuperci_fripte_cu_baghete_umplute

ciuperci fripte:

  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • 2 catei de usturoi pisati
  • 2 lingurite cimbru tocat
  • 2 lingurite ace de rozmarin tocate
  • sare
  • piper
  • 500 g ciuperci champignon
  • sucul de la 1 lamaie

baghete umplute:

  • 4 minibaghete (100 g fiecare)
  • 125 g unt moale
  • piper
  • sare
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 3 linguri verdeata tocata (patrunjel, ceapa verde, oregano, busuioc)
  • 1/2 lingurita usturoi pisat

 

Mod de preparare:

Se prepară ciupercile: se în­globează usturoiul şi verdeţurile în ulei, bătând cu telul. Se să­rează şi se piperează.

Se freacă ciupercile cu un prosop umed si se ung cu ulei pe atoate partile.

Se asaza pe gratarul nu prea incins si se frig de jur-imprejur circa 8 minute, timp in care se intorc si se ung cu ulei.

Se transfera pe o farfurie si se stropesc cu suc de lamaie.

Se prepara baghetele: se cresteaza in doua, pe lung, fara a separa jumatatile.

Se amesteca untul cu piper, ulei si sare; se inglobeaza verdeata si usturoiul pisat; se aşază pe folie transparentă şi se modelează în formă de rulou.

Se lasă să se întărească în frigider. Untul aromat se taie felii sub­ţiri, care se aşază în baghetă.

Se asamblează, se înfăşoară în folie de aluminiu şi se aşază pe marginea grătarului.

Baghetele coapte se servesc cu ciuperci fripte.

 

Ciuperci fripte cu baghete umplute

Ciuperci_fripte_cu_baghete_umplute

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.