Ciuperci gatite taraneste cu ceapa si vin

Printeaza

Ciuperci gatite taraneste cu ceapa si vin din: ciuperci cultivate sau de câmp, ceapă, vin, ulei, verdeaţă, sare, piper boabe.

Ingredinete:Ciuperci gatite taraneste cu ceapa si vin

  • 350 g ciuperci cultivate sau de câmp
  • 1 ceapă
  • 1 ceaşcă vin
  • 1 ceaşcă ulei
  • verdeaţă tocată
  • sare
  • piper boabe

Mod de preparare:

Se curăţă ciupercile, se spală trecând cu mâna peste lamele, pentru a înlătura nisipul şi resturile de frunze, se taie felii subţiri şi se pun într-o cratiţă emailată, împreună cu o ceapă tocată şi o ceaşcă de ulei.

Se acoperă cratiţa şi se lasă să fiarbă la foc mic. Ciupercile lasă un sos gustos, peste care se pune o ceaşcă de vin alb şi puţină sare.

Se pun, după gust, câteva boabe de piper o dată cu vinul. Când au scăzut bine, se adaugă verdeaţă tocată mărunt şi se ia cratiţa de pe foc. Ciupercile se servesc imediat, cu mămăliguţă caldă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.