Ciuperci gatite taraneste cu ceapa si vin
PrinteazaCiuperci gatite taraneste cu ceapa si vin din: ciuperci cultivate sau de câmp, ceapă, vin, ulei, verdeaţă, sare, piper boabe.
- 350 g ciuperci cultivate sau de câmp
- 1 ceapă
- 1 ceaşcă vin
- 1 ceaşcă ulei
- verdeaţă tocată
- sare
- piper boabe
Mod de preparare:
Se curăţă ciupercile, se spală trecând cu mâna peste lamele, pentru a înlătura nisipul şi resturile de frunze, se taie felii subţiri şi se pun într-o cratiţă emailată, împreună cu o ceapă tocată şi o ceaşcă de ulei.
Se acoperă cratiţa şi se lasă să fiarbă la foc mic. Ciupercile lasă un sos gustos, peste care se pune o ceaşcă de vin alb şi puţină sare.
Se pun, după gust, câteva boabe de piper o dată cu vinul. Când au scăzut bine, se adaugă verdeaţă tocată mărunt şi se ia cratiţa de pe foc. Ciupercile se servesc imediat, cu mămăliguţă caldă.
Pofta buna!