Ciuperci gatite taraneste cu ceapa si vin din: ciuperci cultivate sau de câmp, ceapă, vin, ulei, verdeaţă, sare, piper boabe. Ingredinete: 350 g ciuperci cultivate sau de câmp 1 ceapă 1 ceaşcă vin 1 ceaşcă ulei verdeaţă tocată sare piper boabe Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se spală trecând cu mâna peste lamele, pentru […]
Ciuperci gatite taraneste – reteta usor de preparat
PrinteazaCiuperci gatite taraneste – reteta usor de preparat din: ciuperci, lamaie, unt, patrunjel, sare.
Mod de preparare:
Curăţaţi ciupercile de frunze şi urmele de pământ, scoateţi codiţele şi înlăturaţi partea care a stat în pământ.
Ceea ce rămâne spălaţi bine, tocaţi mărunt şi puneţi în cratiţă cu o linguriţă de unt să se înmoaie pe foc mic.
Săraţi uşor şi trageţi cratiţa de pe foc după 1/4 oră. Spălaţi pălăriile ciupercilor în 2-3 ape, uscaţi în prosop şi tăiaţi în sferturi fiecare ciupercă.
Folosiţi o tigaie de teflon sau de tablă specială în care puneţi untul rămas, lăsaţi să se înmoaie doar, puneţi ciupercile şi rumeniţi-le 10 min pe foc viu.
Siăraţi şi stingeţi focul.
Serviţi ciupercile fierbinţi după ce le-aţi stropit cu zeamă de lămâie şi aţi turnat deasupra sosul fierbinte.
In sosul ciupercilor amestecaţi sosul codiţelor tocate şi pătrunjel tocat.
Alături: felii subţiri de pâine prăjită şi vin alb.
Pofta buna!
poate iti place si:
Ciuperci gatite taraneste cu ceapa si vin
Sufleu de ciuperci cu ceapa
Sufleu de ciuperci cu ceapa din: ulei, ceapa, ciuperci, sare, piper, unt, pesmet, oua, faina, lapte, nucsoara, cascaval. Ingredinete: 1 lingura ulei 1 ceapa 300 g ciuperci sare piper unt (pentru uns) pesmet (pentru tapetat) 4 oua pentru bechamel: 2 1/2 linguri unt 2 1/2 linguri faina 3/4 cana lapte incalzit sare piper nucsoara 100 […]
Pofta buna!