Ciuperci la gratar cu branza de capra
PrinteazaCiuperci la gratar cu branza de capra din: ciuperci, usturoi, branza de capar, sunca, ulei de masline, seminte de pin, patrunjel, lipie si salata verde.
Ingrediente:
- 8 ciuperci maronii mari, cu tulpinile retezate aproape de baza
- 2 catei de usturoi, tocati fin
- 150 g branza de capra
- 4 felii de sunca, taiate pe jumatate
- 2 linguri ulei de masline
- 50 g seminte de pin, usor prajite
- 1 mana mica de patrunjel, tocat grosier
pentru servit:
- lipie coapte
- salata verde
Mod de preparare:
Ciuperci la gratar cu branza de capra: Se încinge cuptorul la 200° C/ gaz 6. Se şterg ciupercile cu un şervet de hârtie şi se pun pe o tavă de copt, cu lamelele în sus.
Condimentează cu sare şi piper, apoi se presară cu usturoi, se pun bucăţele de brânză de capră şi câte o bucată de şuncă deasupra.
Se stropesc cu ulei de măsline, se acoperă cu folie de aluminiu, apoi se dau la cuptor 10 minute (după 5 minute, se scoate folia).
Presară seminţele de pin şi pătrunjelul când ciupercile sunt fragede şi brânza s-a topit şi bolboroseşte. Se servesc cu lipie coaptă şi o frunză de salată verde.
Pofta buna!