Ciuperci la gratar cu branza de capra

Printeaza

Ciuperci la gratar cu branza de capra din: ciuperci, usturoi, branza de capar, sunca, ulei de masline, seminte de pin, patrunjel, lipie si salata verde.

Ingrediente:

  • 8 ciuperci maronii mari, cu tulpinile retezate aproape de baza
  • 2 catei de usturoi, tocati fin
  • 150 g branza de capra
  • 4 felii de sunca, taiate pe jumatate
  • 2 linguri ulei de masline
  • 50 g seminte de pin, usor prajite
  • 1 mana mica de patrunjel, tocat grosier

pentru servit:

  • lipie coapte
  • salata verde

 

Mod de preparare:

Ciuperci la gratar cu branza de capra: Se încinge cuptorul la 200° C/ gaz 6. Se şterg ciupercile cu un şervet de hârtie şi se pun pe o tavă de copt, cu lamelele în sus.

Condimentează cu sare şi piper, apoi se presară cu usturoi, se pun bucăţele de brânză de capră şi câte o bucată de şuncă deasupra.

Se stropesc cu ulei de măsline, se acoperă cu folie de aluminiu, apoi se dau la cuptor 10 minute (după 5 minute, se scoate folia).

Presară seminţele de pin şi pătrunjelul când ciupercile sunt fragede şi brânza s-a topit şi bolboroseşte. Se servesc cu lipie coaptă şi o frunză de salată verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.