Ciuperci la gratar cu lamaie

Printeaza

Ciuperci la gratar cu lamaie din: ciuperci, ulei, unt, sare, piper, marar, suc de lamaie.

Ingrediente:Ciuperci la gratar cu lamaie

  • 15 ciuperci mari, proaspete
  • 100 ml ulei
  • 200 g unt
  • sare
  • piper
  • mărar
  • suc de lămâie

 

Mod de preparare:

Se desfac pălăriile de trunchi, se spală bine şi se lasă aproximativ un sfert de oră în apă cu puţin suc de lămâie. Se lasă apoi să se scurgă bine de apă.

Se trec tulpinile de ciuperci prin cincizeci de grame de unt topit şi se prăjesc pe grătarul de cărbuni, deasupra jarului, întorcându-se pe toate feţele. Se aşează pe platoul de servire, într-un cerc pe margine. Pălăriile se ung cu ulei şi se pune un cubuleţ foarte mic de unt în centrul fiecăreia.

Se pun la făcut pe grătar (bine uns cu ulei), până ce untul se topeşte. Se transferă cu grijă, să nu se verse zeama, în centrul platoului de servire.

Cât sunt încă fierbinţi, se mai pune câte un grăunte de unt în centrul pălăriilor, se sărează şi se piperează după gust.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.