Ciuperci la gratar cu lamaie
PrinteazaCiuperci la gratar cu lamaie din: ciuperci, ulei, unt, sare, piper, marar, suc de lamaie.
- 15 ciuperci mari, proaspete
- 100 ml ulei
- 200 g unt
- sare
- piper
- mărar
- suc de lămâie
Mod de preparare:
Se desfac pălăriile de trunchi, se spală bine şi se lasă aproximativ un sfert de oră în apă cu puţin suc de lămâie. Se lasă apoi să se scurgă bine de apă.
Se trec tulpinile de ciuperci prin cincizeci de grame de unt topit şi se prăjesc pe grătarul de cărbuni, deasupra jarului, întorcându-se pe toate feţele. Se aşează pe platoul de servire, într-un cerc pe margine. Pălăriile se ung cu ulei şi se pune un cubuleţ foarte mic de unt în centrul fiecăreia.
Se pun la făcut pe grătar (bine uns cu ulei), până ce untul se topeşte. Se transferă cu grijă, să nu se verse zeama, în centrul platoului de servire.
Cât sunt încă fierbinţi, se mai pune câte un grăunte de unt în centrul pălăriilor, se sărează şi se piperează după gust.
Pofta buna!