Ciuperci gratinate cu migdale
PrinteazaCiuperci gratinate cu migdale din: ciuperci, ceapa, unt, supa, smantana, sare, piper, paine, cascaval, patrunjel, seminte de pin, fulgi de migdale.
- 300 g iuţari sau champignon
- 200 g ciuperci pleurotus
- 150 g ceapă
- 3 linguri unt
- 75 ml supă de pui sau de legume
- 120 ml smântână pentru gătit
- sare
- piper
- 250 g pâine de secară feliată
- 100 g unt cu verdeaţă
- 200 g caşcaval afumat
- pătrunjel verde
- 100 g seminţe de pin
- 100 g fulgi de migdale
Mod de preparare:
Incingi cuptorul la 200°C. Speli ciupercile şi le tai în rondele. Tai ceapa solzişori şi o căleşti în unt, iar după ce devine translucidă, pui ciupercile şi îe căleşti încă 10 minute.
Adaugi apoi smântână şi supa şi laşi la fiert 3 minute. Presari sare şi piper şi laşi să se răcească puţin compoziţia.
Prăjeşti feliile de pâine în toaster, apoi le ungi cu unt pe ambele părţi, le tai cubuleţe şi le pui într-o formă de sufleu, unsă cu unt.
Presari pe deasupra caşcaval ras, seminţele de pin, fulgi de migdale, ciupercile călite, iar caşcaval, seminţe de pin, fulgi de migdale şi dai la cuptor pentru 12 minute.
La final, presari pătrunjelul tocat fin.
Ciuperci gratinate cu migdale
Pofta buna!