din: peste, apa, rosii, ardei gras, usturoi, ulei de masline, sare, piper, patrunjel. Descoperă arta bucătăriei tradiționale cu această rețetă simplă de saramura de peste. Perfect echilibrată din punct de vedere nutrițional și încărcată cu istorie, această rețetă este un omagiu adus bucătăriei românești autentice. Fie […]
Ciuperci a la grec de post
PrinteazaCiuperci a la grec de post din: ciuperci, ceapa, ulei, vin alb, lamaie, patrunjel, marar, sare, piper.
Ingrediente:
- 500 g ciuperci
- 2 cepe
- 4 linguri de ulei
- 50 ml vin alb sec
- 1 lamaie
- 1 legatura de patrunjel
- 1 legatura de marar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ciuperci a la grec de post: Ciupercile se curăţă şi se spală în mai multe ape, după care se taie în lamele.
Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt, apoi se căleşte într-o cratiţă cu ulei încins.
Când începe să se îngălbenească, se adaugă ciupercile, se lasă câteva minute să se călească, apoi se stinge cu vinul şi zeama de lămâie şi se adaugă mărarul şi pătrunjelul, curăţate, spălate şi tocate foarte fin.
Se potriveşte de sare şi piper şi se amestecă bine.
completează cu apă rece cât este necesar pentru a acoperi ciupercile şi se lasă să fiarbă, la foc mic, cam 1 oră.
Se servesc reci.
Pofta buna!
Pomelo: Beneficii, Nutriție, Contraindicatii si Retete cu Pomelo
Pomelo (cunoscut și sub numele de “pummelo”, “pomello”, “shaddock”, sau în știință, “Citrus maxima” sau “Citrus grandis”) este cel mai mare citric comestibil și strămoșul grapefruitului. Acesta este originar din Asia de Sud-Est și Malaezia, fiind cultivat în multe țări tropicale și subtropicale din întreaga lume. Istoric, […]