Ciuperci a la grec cu vin
PrinteazaCiuperci a la grec cu vin din: ciuperci, ceapa, ulei, vin alb, lamaie, patrunjel, marar, sare, piper.
Ingrediente:
- 500 g ciuperci
- 2 cepe
- 4 linguri de ulei
- 50 ml vin alb sec
- 1 lamaie
- 1 legatura de patrunjel
- 1 legatura de marar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ciuperci a la grec cu vin: Ciupercile se curăţă şi se spală în mai multe ape, după care se taie în lamele. Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt, apoi se căleşte într-o cratiţă cu ulei încins.
Când începe să se îngălbenească, se adaugă ciupercile, se lasă câteva minute să se călească, apoi se stinge cu vinul şi zeama de lămâie şi se adaugă mărarul şi pătrunjelul, curăţate, spălate şi tocate foarte fin.
Se potriveşte de sare şi piper şi se amestecă bine. Se completează cu apă rece cât este necesar pentru a acoperi ciupercile şi se lasă să fiarbă, la foc mic, 1 oră.
Pofta buna!