Ciuperci la grill cu limeta

Printeaza

Ciuperci la grill cu limeta din: limeta, ardei, usturoi, ulei, patrunjel, ciuperci, sare, piper.

Ingrediente:

  • 1/2 de limetă
  • 1 ardei iute
  • 3 căţei de usturoi
  • 75 ml ulei de măsline presat la rece
  • 1/2 de legătură de pătrunjel
  • 16 ciuperci champignon mari plate
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Limeta se spală şi se şterge, apoi se rade coaja şi se stoarce zeama.

Ardeiul iute se curăţă, se spală, se taie în jumătate, se îndepărtează cotorul şi seminţele şi se toacă mărunt.

Usturoiul se cojeşte şi se mărunţeşte. Coaja şi zeama de limetă, ardeiul iute, usturoiul şi uleiul de măsline se amestecă într-un recipient.

Se adaugă şi pătrunjelul, după ce se spală, se scutură de apă şi se toacă mărunt.

Se amestecă toate ingredientele, se sărează şi se piperează, apoi dressingul se pune deoparte.

Grilul cuptorului se preîncălzeşte la 225 °C. Ciupercile se curăţă, se perie şi se aşează pe o tavă specială pentru grill.

Se rumenesc sub grilul preîncălzit al cuptorului circa 4 minute, până când lasă apă.

Ciupercile se întorc şi se mai rumenesc încă 4 minute. După ce s-au pătruns, se aşează într-un vas preîncălzit şi se toarnă pe deasupra dressingul.

Se lasă să se răcească la temperatura camerei şi se servesc.

 

Ciuperci la grill cu limeta

Ciuperci_la_grill_cu_limeta

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.