Ciuperci la grill cu limeta
PrinteazaCiuperci la grill cu limeta din: limeta, ardei, usturoi, ulei, patrunjel, ciuperci, sare, piper.
Ingrediente:
- 1/2 de limetă
- 1 ardei iute
- 3 căţei de usturoi
- 75 ml ulei de măsline presat la rece
- 1/2 de legătură de pătrunjel
- 16 ciuperci champignon mari plate
- sare
- piper
Mod de preparare:
Limeta se spală şi se şterge, apoi se rade coaja şi se stoarce zeama.
Ardeiul iute se curăţă, se spală, se taie în jumătate, se îndepărtează cotorul şi seminţele şi se toacă mărunt.
Usturoiul se cojeşte şi se mărunţeşte. Coaja şi zeama de limetă, ardeiul iute, usturoiul şi uleiul de măsline se amestecă într-un recipient.
Se adaugă şi pătrunjelul, după ce se spală, se scutură de apă şi se toacă mărunt.
Se amestecă toate ingredientele, se sărează şi se piperează, apoi dressingul se pune deoparte.
Grilul cuptorului se preîncălzeşte la 225 °C. Ciupercile se curăţă, se perie şi se aşează pe o tavă specială pentru grill.
Se rumenesc sub grilul preîncălzit al cuptorului circa 4 minute, până când lasă apă.
Ciupercile se întorc şi se mai rumenesc încă 4 minute. După ce s-au pătruns, se aşează într-un vas preîncălzit şi se toarnă pe deasupra dressingul.
Se lasă să se răcească la temperatura camerei şi se servesc.
Ciuperci la grill cu limeta
Pofta buna!