vinete, rosii, ceapa, ardei rosu, telina, ulei de masline, otet balsamic, zahar, sare, piper, masline, usturoi, busuioc, susan. Caponata este o reteta din bucătăria tradițională din Sicilia, Italia, care se prepară din legume, cum ar fi vinete, roșii, ceapă, ardei și țelină. Este un fel de mâncare […]
Ciuperci la grill
PrinteazaCiuperci la grill din: ciuperci, ceapa, usturoi, nuci, ardei, ulei, patrunjel, lamaie, sare, piper.
Ingrediente:
- 12 ciuperci mai mari
- 2 fire ceapă verde tocate mărunt
- 4-5 căţei de usturoi pisaţi
- 3 linguri nuci tocate
- 1 ardei roşu mai mic, tăiat cubuleţe
- 3 linguri pătrunjel tocat
- sare
- piper
- ulei de măsline
dressing:
- 1 căţel de usturoi pisat
- 3 linguri pătrunjel tocat mărunt
- zeama de la 1/2 lămâie
- sare
- piper
- ulei de măsline
- 1 linguriţă otet de vin roşu sau alb
Mod de preparare:
Pentru dressing, se combină toate ingredientele recomandate, într-un castron mic. acoperă şi se pune deoparte.
Ciupercile se spală şi se curăţă, picioruşele se rup şi se taie mărunt. într-o tigaie se pune ulei, ceapă, usturoi, tulpinile ciupercilor.
Când sunt gata, se adaugă restul ingredientelor şi se ia de pe foc.
încălzeşte grillul, pălăriile ciupercilor se ung cu ulei, se presară cu sare şi piper şi se umplu cu amestecul obţinut.
coc pe grill timp de 15-20 de minute, până când ciupercile prind o culoare maronie şi se înmoaie.
stropesc cu dressingul şi se servesc alături de o salată.
Pofta buna!
vinete, ceapa, ardei grasi, gogosari, ulei, usturoi, rosii, sare. Ingredinte: 3 kg. vinete 1/2 kg. ceapa 1 kg. ardei grasi 1 1/2 kg. gogosari 700 ml ulei o capatina de usturoi 3 kg. rosii sare Mod de preparare Se coc vinetele, se curata si se lasa sa se scurga. […]