Ciuperci in untdelemn
PrinteazaCiuperci in untdelemn din: ciuperci, sare, lamaie, ceapa, orez, untdelemn.
- 300-400 g ciuperci
- sare
- zeama de lamaie
- o ceapa
- untdelemn
- orez
Mod de preparare:
Se aleg 300-400 g ciuperci nu prea mari, foarte proaspete, albe şi tari. Se curăţă de pieliţe, li se scot codiţele, se spală în apă rece în care se adaugă zeamă de lămâie şi puţină sare ca să nu se înnegrească şi se taie în feliuţe.
Se pune pe maşină un vas cu apă sărată, după gust, şi cu o ceapă curăţată, spălată şi tăiată în două. Când apa clocoteşte se pun şi ciupercile şi se lasă pe foc, să fiarbă.
Intr-o cratiţă cu untdelemn se adaugă un pahar de orez ales şi spălat, se amestecă bine cu o lingură de lemn câteva minute, apoi se toarnă zeama în care au fiert ciupercile, măsurând să fie de două ori m ai multă decât orezul (două pahare).
După câteva clocote, se adaugă ciupercile şi se lasă să fiarbă la un foc mic. Când este aproape gata, adică mâncarea scăzută şi orezul fiert, se potriveşte de sare şi piper şi, după două-trei clocote, se dă vasul jos de pe foc.
Când s-a răcit, se toarnă în borcane, care se închid imediat şi se fierb la bain-marie, în prima zi, 25-30 minute, iar a doua zi, 15 minute.
Pofta buna!