Ciuperci la gratar cu nuci
PrinteazaCiuperci la gratar cu nuci din: ciuperci, ceapa, usturoi, nuci, ardei, ulei, patrunjel, lamaie, sare, piper.
- 10-12 ciuperci mai mari
- 2 fire ceapă verde
- 4-5 căţei de usturoi
- 3 linguri nuci
- 1 ardei roşu
- pătrunjel tocat
- sare
- piper
- ulei de măsline
Pentru dressing:
- 1 căţel de usturoi pisat
- 3 linguri pătrunjel tocat mărunt
- zeama de la 1/2 lămâie
- sare si piper
- ulei de măsline
- 1 linguriţă otet de vin
Mod de preparare:
Se combină toate ingredientele recomandate, într-un castron mic. Se acoperă şi se pune deoparte.
Ciupercile se spală şi se curăţă, picioruşele se rup şi se taie mărunt. Intr-o tigaie se pune ulei, ceapă, usturoi, tulpinile ciupercilor. Când sunt gata, se adaugă restul ingredientelor şi se ia de pe foc.
Se încălzeşte grillul, pălăriile ciupercilor se ung cu ulei, se presară cu sare şi piper şi se umplu cu amestecul obţinut. Se coc pe grill timp de 15-20 de minute.
Pofta buna!