Ciuperci la otet
PrinteazaO reteta de ciuperci la otet din: ciuperci, untdelemn, otet, foi de dafin, boabe de mustar, sare si piper boabe.
- un kg de ciuperci albe (de câmp sau de cultură)
- 100 ml untdelemn
- 100 ml oţet
- două foi de dafin
- o linguriţă de boabe de muştar
- sare
- piper boabe
Mod de preparare:
Se aleg numai ciuperci foarte sănătoase, nu foarte mari. Se curăţă de partea de jos a picioruşului, se spală în mai multe ape şi, întregi, se pun la fiert în apă clocotită cu sare, pentru un sfert de oră.
Se trage vasul de pe foc, se scot ciupercile cu o spumieră şi se aşază cu grijă ca să nu se fărâme în borcan. Se adaugă boabele de muştar. Intr-un alt vas se vor pune la fiert oţetul, untdelemnul, foile de dafin, piperul boabe.
Se mai adaugă o cană cu apă. După ce sosul a clocotit, se toarnă peste ciupercile din borcan şi se închide capacul, ermetic. Se sterilizează la bain-marie.
Poftă bună!