Ciuperci la tigaie cu sos vinegret
PrinteazaCiuperci la tigaie cu sos vinegret din: ardei gras, rosie, ceapa verde, usturoi, ulei, supa, otet, sare, piper, ciuperci.
Pentru sos vinegret:
- un ardei gras
- o roşie mare si cărnoasă
- 3 buc ceapă verde sau 2 eşalote un cătel usturoi tocat mărunt
- 4 linguri ulei de măsline
- 2 linguri supă clară
- 2 linguri oţet de vin roşu
- sare
- piper
- piper de cayenne (boia iute)
Pentru ciuperci la tigaie:
- 200 g champignons
- 200 g ciuperci pleurotus (păstrăv de fag)
- 200 g.gălbiori
- 2 linguri ulei
- 2 linguri pătrunjel tocat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se spală ardeiul şi roşia, se curătă de seminte şi se taie cubulete. Se curăţă ceapa şi se taie rondele. Se încinge uleiul, se înăbuşă legumele şi se condimentează.
Se stinge cu supa şi otetul, se lasă să se răcească.
Se curătă ciupercile şi se taie bucăti. Se încinge uleiul în tigaie şi se prăjesc ciupercile. Se condimentează cu sare şi piper şi se adaugă pătrunjelul tocat. După preferintă, se presară ciupercile cu piper verde şi se servesc împreună cu sosul vinegret.
Ciuperci la tigaie cu sos vinegret
Pofta buna!