Ciuperci la tigaie
PrinteazaO reteta gustoasa de Ciuperci la tigaie din: ardei gras, rosie, ceapa verde, usturoi, ulei de masline, supa, otet de vin rosu, sare, piper, boia, champignons, pleurotus, galbiori, ulei si patrunjel.
- 1 ardei gras
- 1 roşie
- 3 cepe verzi
- 1 cățel de usturoi
- 4 linguri de ulei de măsline
- 2 linguri de supă clară
- 2 linguri de oţet de vin roşu
- sare
- piper
- boia
Pentru ciuperci:
- 200 g champignons
- 200 g pleurotus
- 200 g gălbiori
- 2 linguri de ulei
- 2 linguri de pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Se prepară sosul: se spală ardeiul şi roşia, se curăţă de seminţe şi se taie cubuleţe. Se curăţă ceapa şi se taie rondele. Se încinge uleiul, se înăbuşă legumele şi se condimentează. Se stinge cu supa şi oţetul, se lasă să se răcească.
Se curăţă ciupercile şi se taie bucăţi. Se încinge uleiul în tigaie şi se prăjesc ciupercile. Se condimentează cu sare şi piper, apoi se adaugă pătrunjelul tocat. Ciupercile se servesc împreună cu sosul preparat.
Ciuperci la tigaie
Pofta buna!
Vreau si eu o tigaie din asta!