Ciuperci la tigaie

Printeaza

O reteta gustoasa de Ciuperci la tigaie din: ardei gras, rosie, ceapa verde, usturoi, ulei de masline, supa, otet de vin rosu, sare, piper, boia, champignons, pleurotus, galbiori, ulei si patrunjel.

Ingrediente:Ciuperci la tigaie

  • 1 ardei gras
  • 1 roşie
  • 3 cepe verzi
  • 1 cățel de usturoi
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de supă clară
  • 2 linguri de oţet de vin roşu
  • sare
  • piper
  • boia

Pentru ciuperci:

  • 200 g champignons
  • 200 g pleurotus
  • 200 g gălbiori
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de pătrunjel tocat

 

Mod de preparare:

Se prepară sosul: se spală ardeiul şi roşia, se curăţă de seminţe şi se taie cubu­leţe. Se curăţă ceapa şi se taie rondele. Se încinge uleiul, se înăbuşă legumele şi se condimentează. Se stinge cu supa şi oţetul, se lasă  să se răcească.

Se curăţă ciupercile şi se taie bucăţi. Se încinge uleiul în tigaie şi se prăjesc  ciupercile. Se condimen­tează cu sare şi piper, apoi se adaugă pătrunjelul tocat. Ciupercile se servesc îm­pre­ună cu sosul preparat.

Ciuperci la tigaie

Ciuperci la tigaie

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Vreau si eu o tigaie din asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.