Ciuperci cu legume

Printeaza

Ciuperci cu legume din: ciuperci, morcov, radacina de patrunjel, ardei, vanata, dovlecel, fasole verde, mazare, ceapa, cartofi, telina, usturoi, rosii, patrunjel, sare.

Ingrediente:

  • 1 kg ciuperci
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 2 ardei
  • 1 vânătă
  • 1 dovlecel
  • 1 mână fasole verde
  • 150 g mazăre
  • 2 cepe mari
  • 2 cartofi
  • 1 ţelină mică
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 1 kg roşii
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare

 

Mod de preparare:

Ciuperci cu legume: Ceapa se toacă mărunt, morcovul se dă prin răzătoarea mare şi se pune în puţină apă cu ulei să se călească.

Când sunt gata, se pun şi ciupercile tăiate felii mai groase. Se fierb până scad, deoarece ciupercile îşi lasă multă zeamă.

Legumele curăţate, spălate şi tocate se pun peste ciuperci pentru a se înăbuşi puţin, la foc mic.

Roşiile date prin răzătoarea mare se adaugă împreună cu sarea, usturoiul şi verdeaţa tocată fin.

Se mai lasă pe foc timp de 5 minute, apoi se dă vasul la cuptor, la foc domol. Mâncarea se poate servi caldă sau rece.

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.