Ciuperci cu linte şi mămăligă
PrinteazaCiuperci cu linte şi mămăligă din: ciuperci, linte, praz, malai, apa, usturoi, pasta de tomate, rosii, ardei gras, ceapa, ulei de floarea soarelui, sare, piper, cimbru, spanac.
- 600 g ciuperci mai mari
- 100 g linte
- jumatate de fir de praz
- 200 g malai
- 750 ml apa
- doi catei de usturoi
- o lingura cu pasta de tomate
- 4 rosii
- un ardei gras
- o ceapa
- ulei de floarea soarelui
- sare
- piper
- cimbru
- spanac
Mod de preparare:
Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se pun ceapa şi ardeiul gras tăiat mărunt. Se călesc două minute, se adaugă pasta de tomate dizolvată în jumătate de cană cu apă şi roşiile rase. Se condimentează, se lasă să fiarbă până se îngroaşă, se adaugă cimbru şi se ia de pe foc.
Intr-o cratiţă separată se prăjeşte prazul tăiat mărunt în puţin ulei până devine sticlos, apoi se adaugă lintea fiartă, sare, piper şi cimbru după gust. Ciupercile se curăţă de pieliţă şi picioruşe, se spală, se aşază într-o tavă şi se stropesc cu ulei.
In fiecare ciupercă se pune amestec de linte şi praz, se adaugă puţină apă şi se introduc în cuptorul încins. Se lasă 15-20 de minute, se scot, se servesc alături de felii de mămăligă prăjită şi sosul cald.
Se servesc ca atare sau cu o garnitura de spanac crud sau calit.
Ciuperci cu linte şi mămăligă
Pofta buna!