Ciuperci cu mamaliguta la cuptor

Printeaza

Ciuperci cu mamaliguta la cuptor din: ciuperci, ulei, malai, marar, sare, piper.

Ingrediente:Ciuperci cu mamaliguta la cuptor

  • 400 g ciuperci
  • 2 cepe, 100 ml ulei
  • 200 g malai
  • 1 legatura de marar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Ciupercile se curăţă, se spală în mai multe ape, apoi se taie în lamele.

Ceapa se curăţă, se spală, se toacă mărunt, apoi se pune la călit într-o tigaie cu ulei încins.

Când devine sticloasă, se adaugă ciupercile, sarea şi piperul, lăsând să se călească încă 7-8 minute.

Se ia tigaia de pe foc şi se adaugă mărarul, tocat fin.

Din mălai, apă şi puţină sare, se prepară o mămăliguţă moale. S

e unge o tavă cu ulei, se aşterne un strat de mămăliguţă, apoi unul de ciuperci şi aşa mai departe, până se termină ingredientele.

Se introduce tava la cuptor, unde se lasă, la foc potrivit, cam o jumătate de oră.

Mâncarea se serveşte caldă, cu murături.

 

Pofta buna!

 

 

poate iti place si:

Sote de ciuperci cu mamaliga

Sote de ciuperci cu mamaliga

Sote de ciuperci cu mamaliga din: ciuperci, ulei de masline, otet balsamic, usturoi, sare, patrunjel, busuioc, cimbru, apa, malai, unt, branza, rucola. Ingrediente:  1 kg ciuperci 1 lingura ulei de masline 1 lingura otet balsamic 2 catei de usturoi, zdrobit ¼ linguriță de sare ½ linguriță pătrunjel uscat ½ linguriță busuioc uscat 1 lingurita cimbru […]

Mancare cu ciuperci si rozmarin

Mancare de ciuperci cu mamaliga

Mancare de ciuperci cu mamaliga din: ciuperci, ceapa, usturoi, ulei, marar, sare, piper. Ingrediente: un kg ciuperci albe o ceapă 5-6 căţei usturoi 3 linguri ulei 1/2 legătură mărar sare piper mămăligă, pentru servit   Mod de preparare: Ciupercile se curăţă şi se taie mărunt, atât pălăriile, cât şi picioruşele: Se căleşte ceapa tocată şi, […]

 

Crochete din mamaliga

Crochete din mamaliga cu ciuperci

Crochete din mamaliga cu ciuperci din: mamaliga, ciuperci, sunca, ficatei de pui, sos alb, cascaval, ou, pesmet, unt. Ingrediente: 0 mămăligă moale 12 ciuperci 100 g şuncă tocată 3 ficăţei de pasăre 100 ml sos alb 2 linguri caşcaval ras ou pesmet unt   Mod de preparare: Se pregăteşte o mămăliguţă moale; se face o […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.