Ciuperci cu mamaliguta de gris
PrinteazaCiuperci cu mamaliguta de gris din: ciuperci, gris, malai, supa de pui, alune, lapte, ulei, unt, parmezan, ceapa, patrunjel, sare si piper.
- 600 g ciuperci pleurotus
- 20 g gris
- 150 g malai
- 500 ml supa de pui
- 100 g alune
- 500 ml lapte
- 100 ml ulei
- 50 g unt
- 100 g parmezan
- 1 ceapa mare
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi ciupercile, le speli şi le tai în bucăţi mai mari, apoi le căleşti în ulei împreună cu ceapa curăţată, spălată şi tocată mărunt, până când se evaporă toată apa ce o lasă ciupercile.
Pui apoi alunele sfărâmate, potriveşti gustul de sare şi de piper şi mai laşi timp de 2-3 minute la foc mic.
Separat, pui laptele împreună cu supa de pui la fiert şi, când începe să fiarbă, torni în ploaie mălaiul amestecat cu grisul.
Amesteci bine pentru a nu se forma cocoloaşe, apoi adaugi pătrunjelul tocat mărunt şi 50 g de parmezan dat pe răzătoarea mare.
Când mămăliguţă este aproape fiartă, pui şi untul, potriveşti de sare şi amesteci bine.
Serveşti mămăliguţă fierbinte, cu ciupercile puse deasupra acesteia şi cu parmezanul rămas dat pe răzătoarea mare şi presărat peste ciuperci.
Ciuperci cu mamaliguta de gris
Pofta buna!