Ciuperci cu mamaliguta si sos pesto

Printeaza

Ciuperci cu mamaliguta si sos pesto din: ciuperci champignon, parmezan, rosii cherry, sos pesto, ardei capia, malai grisat, ulei de floarea soarelui, ulei de masline, sare, piper.

Ingrediente:Ciuperci_cu_mamaliguta_si_sos_pesto

  • 500 g ciuperci champignon mari
  • 100 g parmezan sau cascaval
  • 250 g rosii cherry
  • 150 ml sos pesto din comert
  • 2 ardei capia
  • 120 g malai grisat
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 3 linguri unt sau ulei de masline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli bine ciupercile, apoi le îndepărtezi picioruşele şi le toci mărunt. Presari cu sare pălăriile ciupercilor şi le aşezi cu gura în jos, să se scurgă pe un grătar. Fierbi 600 ml apă, iar când clocoteşte, pui 1 lingură de ulei, un praf de piper şi 1/2 linguriţă de sare.

Presari malaiul si fierbi mamaliga la foc mediu, amestecand la inceput energic, ca să nu se formeze cocoloaşe. Cu ajutorul unei linguri de lemn, faci adâncituri şi laşi mămăliga să se coacă în tuci, la foc mic, încă 15 minute.

Când mălaiul s-a umflat, iei vasul de pe foc şi adaugi parmezanul ras şi ciupercile tocate.

In fiecare pălărie de ciupercă, aşezi o jumătate de roşie cherry, puţină mămăligă, rondele de ardei capia şi deasupra torni sosul pesto. Aşezi ciupercile astfel pregătite într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu uleiul rămas.

Le coci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 25 de minute. Fierbinţi, le scoţi pe farfurii, pui deasupra fiecăreia câte o jumătate de linguriţă de unt sau ulei de măsline şi, dacă doreşti, câte puţin sos pesto, pentru o aromă de busuioc mai puternică.

Ciuperci cu mamaliguta si sos pesto

Ciuperci_cu_mamaliguta_si_sos_pesto

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.