din: mere, scortisoara, apa, gheata, miere. Merele sunt o excelentă sursă de fibre, inclusiv fibre solubile precum pectina. Fibrele contribuie la sănătatea digestivă, reglarea nivelului de zahăr din sânge și menținerea senzației de sațietate. Reteta Suc de mere cu scorțișoară Ingrediente: 4 mere medii, tăiate în bucăți 1/2 linguriță de […]
Ciuperci marinate cu ardei iute
PrinteazaCiuperci marinate cu ardei iute din: ciuperci, usturoi, patrunjel, ardei, otet, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 500 g ciuperci champignon
- 2-5 căţei de usturoi
- 1/2 de legătură de pătrunjel cu frunza netedă
- 2-3 ardei iuti
- 3 linguri de oţet balsamic
- 2 linguri de ulei de măsline presat la rece
- sare
- piper proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Ciupercile se curăţă, se perie şi se taie fetii subţiri. Usturoiul se cojeşte şi se toacă mărunt. Ciupercile se fierb în apă clocotită cu sare circa 3-5 minute. Se scot, se scurg si se amestecă cu usturoiul.
Pătrunjelut se spală, se scutură de apă şi se aleg doar frunzele. Ardeii iuti se curata, se spală şi se taie în jumătăţi, se îndepărtează cotoarele şi seminţele.
Apoi se toacă mărunt şi se adaugă peste celelalte ingrediente.
Oţetul se amestecă bine cu uleiul de măsline şi cu pătrunjelul, după care se condimentează puternic cu sare şi cu piper.
Dressingul se toarnă peste ingrediente.
Salata se lasă minim 6 ore pentru a se întrepătrunde aromele. Intre timp se mai ames tecăîn ciuperci şi se scutură vasul.
Ciuperci marinate cu ardei iute
Pofta buna!
din: unt, zucchini, oua, faina, pudra de mustar, nucsoara, sare, piper, indulcitor, smantana, cheddar. Zucchini, cunoscut și sub denumirea de dovlecel, este o legumă verde și ușor de recunoscut datorită formei sale alungite și cilindrice. Este originară din America Centrală și de Sud, dar a devenit o legumă populară în bucătăria internațională. Zucchini […]