Ciuperci marinate cu marar si ienibahar
PrinteazaCiuperci marinate cu marar si ienibahar din: ciuperci (de fag, champignon, bureti), sare, otet, boabe de piper, boabe de ienibahar, ardei iuti, foi de dafin, crengute de marar uscat, ulei, lamaie, apa.
- 1 kg ciuperci (de fag, champignon, bureti)
- 1 linguri sare
- 1/2 pahar de otet
- 5-6 boabe de piper
- 5-6 boabe de ienibahar
- 2 ardei iuti
- 2 foi de dafin
- crengute de marar uscat
- ulei
- 1 lamaie
- 1 cana apa
Mod de preparare:
Se curata ciupercile, se spala si se introduc intr-o oala cu apa clocotita in care se adauga putina sare si o lingura de zeama de lamaie. Se fierb pana cand ciupercile se inmoaie pe jumatate.
Separat, intr-un vas smaltuit, se fierbe otetul impreuna sarea, apa si cu mirodeniile. Cand dau in clocot, se adauga ciupercile si se continua fierberea inca 2-3 clocote, apoi se iau deoparte de pe foe.
Dupa ce se racesc, se pun in borcane sterilizate, cu tot cu zeama marinata. Deasupra se toarna cate dona linguri de ulei, se inchid borcanele ermetic si se depoziteaza la loc racoros.
Ciuperci marinate cu marar si ienibahar
Pofta buna!
Bune ciupercile marinate