Ciuperci marinate cu vin

Printeaza

Ciuperci marinate cu vin din: ciuperci, ulei, vin, sherry, usturoi, sare, piper, ardei, patrunjel.

Ingrediente:Ciuperci_marinate_cu_vin

  • 500 g ciuperci champignon
  • 1 lingură de ulei
  • 500 ml vin alb
  • 5 linguri de sherry
  • 1 lingură de zeamă de lămâie
  • 2-3 căţei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 ardei iute
  • 3 linguri de pătrunjel tocat mărunt

 

Mod de preparare:

Ciupercile se curăţă şi se freacă cu o perie, apoi se prăjesc în ulei. Se toarnă pe deasupra vin alb, sherry şi zeamă de lămâie. Se clocoteşte totul circa 5 minute.

Intre timp se cojeşte usturoiul, se zdrobeşte şi se adaugă şi el peste ingrediente. Se asezonează cu sare şi cu piper. Ardeiul iute se curăţă, se spală, se taieîn jumătăţi, se îndepărtează cotorul şi seminţele, iar pulpa se taie fâşii subţiri.

Se âmestecă cu ciupercile şi cu pătrunjelul. Ciupercile se servesc calde sau reci.

Ciuperci marinate cu vin

Ciuperci_marinate_cu_vin

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.