Ciuperci marinate cu vin
PrinteazaCiuperci marinate cu vin din: ciuperci, ulei, vin, sherry, usturoi, sare, piper, ardei, patrunjel.
- 500 g ciuperci champignon
- 1 lingură de ulei
- 500 ml vin alb
- 5 linguri de sherry
- 1 lingură de zeamă de lămâie
- 2-3 căţei de usturoi
- sare
- piper
- 1 ardei iute
- 3 linguri de pătrunjel tocat mărunt
Mod de preparare:
Ciupercile se curăţă şi se freacă cu o perie, apoi se prăjesc în ulei. Se toarnă pe deasupra vin alb, sherry şi zeamă de lămâie. Se clocoteşte totul circa 5 minute.
Intre timp se cojeşte usturoiul, se zdrobeşte şi se adaugă şi el peste ingrediente. Se asezonează cu sare şi cu piper. Ardeiul iute se curăţă, se spală, se taieîn jumătăţi, se îndepărtează cotorul şi seminţele, iar pulpa se taie fâşii subţiri.
Se âmestecă cu ciupercile şi cu pătrunjelul. Ciupercile se servesc calde sau reci.
Ciuperci marinate cu vin
Pofta buna!