Ciuperci marinate cu ienibahar

Printeaza

Ciuperci marinate cu ienibahar din: ciuperci, morcovi, ardei, otet, usturoi, sare, dafin, ienibahar, piper, mustar, zahar.

Ingrediente:Ciuperci marinate cu ienibahar

  • 500 g ciuperci
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ardei gras verde
  • 130 ml oţet
  • 250 ml apă
  • 5 căţei usturoi
  • sare
  • 2 foi dafin
  • câteva boabe piper
  • câteva boabe ienibahar
  • câteva boabe muştar
  • 1 linguriţă zahăr

 

Mod de preparare:

Speli ciupercile şi le laşi la scurs. Le tai, dacă sunt mari, în jumătate. Le opăreşti în apă cu sare câteva minute, apoi le scurgi iar.

Fierbi apa cu oţetul, adaugi piperul, ienibaharul, muştarul, dafinul, sarea şi zahărul şi laşi să dea în clocot 5 minute. Tai morcovii felii, speli ardeii, îi cureţi de cotor şi seminţe şi îi tai fâşii.

Aşezi în borcane ciupercile, morcovii, usturoiul feliat şi ardeii. Pui cuţite sub borcane şi torni zeama fierbinte. Inchizi borcanele şi după ce s-au răcit le depozitezi într-un loc răcoros.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.