Ciuperci marinate cu ienibahar
PrinteazaCiuperci marinate cu ienibahar din: ciuperci, morcovi, ardei, otet, usturoi, sare, dafin, ienibahar, piper, mustar, zahar.
- 500 g ciuperci
- 2 morcovi
- 1 ardei gras roşu
- 1 ardei gras verde
- 130 ml oţet
- 250 ml apă
- 5 căţei usturoi
- sare
- 2 foi dafin
- câteva boabe piper
- câteva boabe ienibahar
- câteva boabe muştar
- 1 linguriţă zahăr
Mod de preparare:
Speli ciupercile şi le laşi la scurs. Le tai, dacă sunt mari, în jumătate. Le opăreşti în apă cu sare câteva minute, apoi le scurgi iar.
Fierbi apa cu oţetul, adaugi piperul, ienibaharul, muştarul, dafinul, sarea şi zahărul şi laşi să dea în clocot 5 minute. Tai morcovii felii, speli ardeii, îi cureţi de cotor şi seminţe şi îi tai fâşii.
Aşezi în borcane ciupercile, morcovii, usturoiul feliat şi ardeii. Pui cuţite sub borcane şi torni zeama fierbinte. Inchizi borcanele şi după ce s-au răcit le depozitezi într-un loc răcoros.
Pofta buna!