Ciuperci marinate la gratar
PrinteazaCiuperci marinate la gratar din: ciuperci, ulei, otet, cimbru, usturoi.
- 1/2 ceaşcă ulei de măsline
- 5 linguri oţet balsamic
- 2 linguriţe cimbru proaspăt, tocat
- 6 căţei de usturoi
- 4 ciuperci
Mod de preparare:
Se amestecă 1/2 ceaşcă ulei de măsline, 5 linguri oţet balsamic, 2 linguriţe cimbru proaspăt, tocat şi 6 căţei de usturoi, tocaţi mărunt.
Se pun 4 ciuperci albe sau hribi cu pălării cât mai mari într-o pungă, se toarnă amestecul, se închide punga şi se lasă să stea 2 ore. Se scot ciupercile din marinată, se pudrează cu piper şi se frig 2-3 minute pe fiecare parte.
Ciupercile pot fî înfipte pe frigărui, ca să nu cadă printre barele grătarului şi să se poată întoarce mai uşor.
Pofta buna!