apa, unt, sare, faina, cafea, oua, ulei, zahar, smantana, ciocolata neagra. Churros sunt un desert spaniol iubit pentru crocantea lor exterioară și interiorul pufoștii. Această rețetă adaugă o notă specială de cafea și ciocolată pentru a aduce o aromă unică acestui desert tradițional. Ingrediente pentru Churros: 1 […]
Ciuperci marinate pentru iarna
PrinteazaCiuperci marinate pentru iarna din: ciuperci de padure, otet din vin alb, sare, boabe de piper, boabe de ienibahar, foi de dafin, marar si lamaie.
Ingrediente:
- 2 kg ciuperci de padure (galbiori, ghirbi, ghebe)
- 1 pahar otet din vin alb
- 3 linguri sare neiodata
- 2 lingurite boabe de piper (negru rosu)
- 1 lingurita boabe de ienibahar
- 3 foi de dafin
- 3 linguri ulei de masline
- crengute de marar
- 1 lamaie
Mod de preparare:
Cureţi ciupercile, le speli sub jet de apă rece şi le fierbi, circa 15 minute, în apă clocotită, în care ai adăugat sare şi zeamă de lămâie.
Separat, într-un vas smălţuit, fierbi oţetul cu sarea şi mirodeniile. In momentul care clocoteşte oţetul, adaugi ciupercile scurse şi le laşi să mai fiarbă 2-3 clocote, după care le laşi să se răcească.
Aşezi ciupercile în borcane sterilizate, acoperi cu zeama în care au fiert, iar deasupra adaugi puţin ulei de măsline şi închizi borcanele ermetic. Le depozitezi într-un loc rece şi bine aerisit până vor fi consumate.
Combinate cu rondele subtiri de ceapa si cu o lingura de maioneza light, poti prepara un antreu delicioas cu aceste ciuperci marinate.
Ciuperci marinate pentru iarna
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ciuperci marinate pentru iarna
Au iesit bune ciupercile?