Ciuperci marocane cu cuscus
PrinteazaO reteta delicioasa de ciuperci marocane cu cuscus din: ceapa rosie, ulei de masline, scortisoara, ciuperci, rosii, naut, miere, cuscus, caise uscate si patrunjel.
- 1 ceapă roşie, tăiată felii
- 1 linguriţă ulei de măsline
- 1/2 linguriţă de scorţişoară, măcinată
- 1 linguriţă de chimion, măcinat
- 300 g de ciuperci, tăiate sferturi
- 400g de roşii, tocate
- 410 g naut de la conserva, clatit si scurs
- 1 lingurita miere lichida
- 175 g de cuscus
- 50 g caise uscate, taiate cuburi
- 1 mana de patrunjel, tocata grosier
Mod de preparare:
Se prăjeşte ceapa în ulei 6 minute, până se înmoaie. Se adaugă scorţişoara şi chimionul şi se mai călesc 1 minut, amestecând.
Se adaugă ciupercile, se călesc 2 minute, apoi se toarnă roşiile, năutul şi mierea şi se amestecă. Se condimentează cu sare şi piper şi se lasă să fiarbă uşor 7-8 minute.
Intre timp, se amestecă într-un bol cuşcuşul cu caisele uscate, sare şi piper. Se toarnă 250ml de apă clocotită deasupra, se amestecă ca să se omogenizeze, apoi se acoperă.
Se lasă să se pătrundă 7 minute sau până se înmoaie.
Pentru servit, se desfac boabele de cuşcuş cu o furculiţă, se amestecă pătrunjelul şi se toarnă deasupra amestecul de ciuperci. Merge bine cu garnitură de fasole verde.
Ciuperci marocane cu cuscus
Pofta buna!