Paste cu sos de ciuperci si masline din: penne, ciuperci porcini, ciuperci champignon, masline verzi, usturoi, ulei de masline extravirgin, sare si piper alb. Ingrediente: 300 g penne 150 g ciuperci porcini 200 g ciuperci Champignon 100 g masline verzi 1 catel de usturoi 30 ml ulei de masline extravirgin sare piper alb Mod […]
Ciuperci cu masline
PrinteazaCiuperci cu masline din: ciuperci, ulei, ceapa, bulion, masline, lamaie, vin, verdeata, sare, piper.
- 1/2 kg ciuperci
- 2 linguri de ulei
- 2 cepe
- 2 linguri bulion
- 200 g măsline
- 1 lămâie
- 1/2 pahar de vin
- verdeaţă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se aleg ciuperci mici, se curăţă, se spală, se stropesc cu zeamă de lămâie, apoi se pun la fiert cu apă cât să le acopere şi se lasă la fiert 10-15 minute.
Ceapa tăiată mărunt se căleşte în ulei încins, apoi .se adaugă bulionul, se stinge cu vinul şi cu zeama în care au fiert ciupercile.
Se potriveşte de sare şi piper.
Măslinele se fierb, se scurg, se amestecă cu ciupercile şi cu sosul şi se mai fierb împreună 5-6 minute.
Când se servesc se presară deasupra, verdeaţă tocată mărunt.
Pofta buna!
poate iti place si:
Paste cu sos de ciuperci si masline
Pofta buna!