Ciuperci murate cu ardei din: ciuperci, ardei, ulei, otet, foi de dafin, boabe de mustar, usturoi, sare, boabe de piper. Ingrediente: 1 kg ciuperci albe şi ghebe 4 ardei mari verzi 4 linguri ulei 100 ml oţet foi de dafin boabe de muştar usturoi sare boabe de piper Mod de preparare: Se spală şi […]
Ciuperci murate cu foi de dafin si ienibahar
PrinteazaCiuperci murate cu foi de dafin si ienibahar din: ciuperci champignon, sare, piper, sare de lamaie, otet, foi de dafin, ienibahar, ulei.
- 3 kg ciuperci champignon
- sare
- piper
- 1 plic sare de lamaie
- 200 ml otet
- foi de dafin
- ienibahar
- 2-3 linguri ulei
Mod de preparare:
Se curăţă 3 kg ciuperci champignon albe şi mici: se spală, se taie codiţele, iar cele mai mici ciuperci se lasă întregi.
Se pun la fiert în apă clocotită, cu sare de bucătărie şi sare de lămâie.
Se fierb sub supraveghere până îşi pierd gustul de crud, apoi se scot din zeamă, se scurg şi se pun în borcane.
Se pregăteşte soluţia de conservare cu 200 ml oţet la 1 l apă, foi de dafin, ienibahar, piper şi sare care se pun să fiarbă împreună, să dea în câteva clocote şi să se răcească cca 5 min.
Se toarnă soluţia de conservare în borcane, până acoperă ciupercile.
Se acoperă cu 2-3 linguri ulei. Se închid ermetic borcanele şi se păstrează la rece.
Ciuperci murate cu foi de dafin si ienibahar
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Ciuperci murate cu usturoi si rozmarin
Ciuperci murate cu usturoi si rozmarin din: ciuperci champignons, usturoi, foi de dafin, otet balsamic, ulei de masline, apa, piper, sare de mare. Ingrediente: 1 kg ciuperci champignons 4 căţei de usturoi 4 foi dafin 4 crengute rozmarin 100 ml oţet balsamic 4 linguri ulei de măsline 400 ml apă piper boabe sare de mare […]