Ciuperci murate cu usturoi si rozmarin din: ciuperci champignons, usturoi, foi de dafin, otet balsamic, ulei de masline, apa, piper, sare de mare.
Ingrediente:
1 kg ciuperci champignons
4 căţei de usturoi
4 foi dafin
4 crengute rozmarin
100 ml oţet balsamic
4 linguri ulei de măsline
400 ml apă
piper boabe
sare de mare
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală ciupercile foarte bine, dar nu se lasă în apă, ci doar se trec prin mai multe jeturi de apă şi se lasă să se scurgă.
E bine să le spălaţi cu mare grijă, ca să nu le rupeţi. Întregi vor arăta mai bine în borcane.
Se pregăteşte usturoiul şi se aşază în borcane, tăiat, printre ciuperci.
Ciupercile se aşază destul de strânse în borcan. Se presară boabe de piper, foi de dafin şi crenguţe de rozmarin.
Separat se pregăteşte zeama, se amestecă oţetul cu uleiul de măsline, sarea, piperul şi apa şi se pun la fiert. Se lasă să fiarbă şi, după ce a dat în 2-3 clocote, să dă de o parte să se răcească.
Zeama se răstoarnă peste ciuperci şi se acoperă borcanul etanş.Se lasă 2 zile la murat.
Ciuperci murate cu maioneză de cartofi Ingrediente: 2 cartofi 200 g ciuperci murate 50 ml ulei sare piper Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi fierbi în apă cu sare. Când sunt gata, îi strecori, îi pasezi prin sită sau îi dai prin maşina de tocat, apoi freci piureul obţinut cu ulei, un praf […]
Ciuperci in saramura din: ciuperci, sare, apa. Ingrediente: ciuperci sare apa Mod de preparare: Ciupercile se aleg, se curăţă, se spală şi apoi se opăresc cinci-şase minute, după care se scot şi se aşează pe o sită să se scurgă bine. Se bagă apoi în borcane şi se toarnă deasupra apa în care […]
Legume asortate murate cu otet din: dovlecei, rosii, mazare, morcovi, telina, ardei, usturoi, marar, otet. Ingrediente: 3 dovlecei 4 roşii mari 450 g mazăre decongelată 2 morcovi un fir ţelină 2 ardei graşi 2 căţei usturoi o legătură mărar un litru oţet sare piper boabe Mod de preparare: Toate legumele se taie şi se […]
Ghebe murate cu sare de mare din: ghebe sau bureti, apa, otet, ulei, zahar, piper boabe, sare de mare. Ingrediente: 3 kg ghebe sau bureţi 1 l apă 250 ml oţet 100 ml ulei 1 lingură zahăr tos 2 linguriţe piper boabe 1 lingură sare de mare Mod de preparare: Cureţi bine ciupercile […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.