Ciuperci cu orez şi parmezan
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de ciuperci cu orez si parmezan din: ciuperci, orez, sofran, parmezan, ceapa, morcov, pastarnac, ulei de masline, sare si piper.
- 500g ciuperci proaspete
- 300g orez cu bob lung
- un vârf de cuţit şofran
- 100g parmezan
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 rădăcină de păstârnac
- 50ml ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi legumele, spălaţi-le şi puneţi-le la fiert întregi, în 1,5 litri apă. După ce au fiert 20 de minute, scoateţi legumele din apă şi strecuraţi supa. Curăţaţi ciupercile, spălaţi-le şi tăiati-le în feliuţe.
Căliţi-le apoi în ulei până când se evaporă toată zeama pe care acestea o lasă. Puneţi orezul spălat în 2-3 ape, peste ciuperci şi adăugaţi supa de legume.
Fierbeţi orezul până când acesta absoarbe toată supa, apoi puneţi şofranul şi jumătate din cantitatea de parmezan, dat pe răzătoarea mare.
Adăugaţi uleiul de măsline, omogenizaţi bine şi mai lăsaţi 1 minut la foc mic. Serviţi preparatul fierbinte, presărat cu parmezanul rămas dat pe răzătoarea mică.
Ciuperci cu orez şi parmezan
Pofta buna!