Ciuperci cu orez

Printeaza

O reteta simpla si gustoasa de Ciuperci cu orez din: ciuperci, orez, praz, ardei gras, morcov, ceapa rosie, supa de legume, ulei, sare si piper.

Ingrediente:Ciuperci_orez

  • 700 g ciuperci proaspete
  • 200 g orez cu bob lung
  • 1 fir de praz
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 morcov
  • 1 ceapa rosie
  • 600 ml supa de legume
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Puneţi orezul la fiert în supa de legume împreună cu 1 linguriţă rasă cu sare şi lăsaţi-l să fiarbă la foc mic până când absoarbe toată supa.

Taiaţi în bucăţi mai mari ciupercile curăţate şi spălate, apoi puneţi-le într-o tigaie în uleiul încins.

Adăugaţi ceapa curăţată, spălată şi tăiată julien împreună cu morcovul curăţat, spălat şi tăiat în cubuleţe.

După 2-3 minute puneţi în tigaie şi prazul tăiat în rondele.

Căliţi toate acestea până când se evaporă zeama lăsată de ciuperci, după care adlăugaţi ardeiul gras curăţat, spălat şi tăiat în cubuleţe.

Mai lăsaţi la foc mic 4-5 minute, apoi adăugaţi orezul fiert, pătrunjelul tocat mărunt şi potriviţi de sare şi piper.

Amestecaţi bine, mai lăsaţi 1-2 minute la foc mic, după care acoperiţi tigaia cu un capac, opriţi focul şi lăsaţi 15 minute înainte de a servi.

Ciuperci cu orez

Ciuperci_orez

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.