Ciuperci cu orez
PrinteazaO reteta simpla si gustoasa de Ciuperci cu orez din: ciuperci, orez, praz, ardei gras, morcov, ceapa rosie, supa de legume, ulei, sare si piper.
- 700 g ciuperci proaspete
- 200 g orez cu bob lung
- 1 fir de praz
- 1 ardei gras rosu
- 1 morcov
- 1 ceapa rosie
- 600 ml supa de legume
- 100 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi orezul la fiert în supa de legume împreună cu 1 linguriţă rasă cu sare şi lăsaţi-l să fiarbă la foc mic până când absoarbe toată supa.
Taiaţi în bucăţi mai mari ciupercile curăţate şi spălate, apoi puneţi-le într-o tigaie în uleiul încins.
Adăugaţi ceapa curăţată, spălată şi tăiată julien împreună cu morcovul curăţat, spălat şi tăiat în cubuleţe.
După 2-3 minute puneţi în tigaie şi prazul tăiat în rondele.
Căliţi toate acestea până când se evaporă zeama lăsată de ciuperci, după care adlăugaţi ardeiul gras curăţat, spălat şi tăiat în cubuleţe.
Mai lăsaţi la foc mic 4-5 minute, apoi adăugaţi orezul fiert, pătrunjelul tocat mărunt şi potriviţi de sare şi piper.
Amestecaţi bine, mai lăsaţi 1-2 minute la foc mic, după care acoperiţi tigaia cu un capac, opriţi focul şi lăsaţi 15 minute înainte de a servi.
Ciuperci cu orez
Pofta buna!